FÖNSTER IDEAL 5000 CLASSIC-LINE

Systemet IDEAL 5000 är den klassiska en konstruktion, har tre tätningar inne fönstren. Fem-kammar profilen garanterar ett högt thermo och akustiskt skydd samt perfekt stabilitet: tack vare tillämpningen av intra profilkammarsystem, tätningar och värmeisolerande fönsterpaneler, är det möjligt att betydande minska värmeenergiförluster samt kostnader. Ram i massivt stål och fönsterblad garanterar en ideal styvhet, vilket är särskilt viktigt för stora konstruktioner.

Den starka konstruktionen av 70 mm breda profiler samt stora kammare för stålarmeringar garanterar fönstrets optimala statiska parametrar och möjliggör utformning av fönster i stort format. Flerkammar-konstruktionen garanterar samtidigt hög värme - och ljudisolering. Den originella och harmoniska designen tillsammans med det breda utbudet av systemlösningar ger obegränsade möjligheter för att skapa fönster och betona ens individuella stil. Klassiska och eleganta linjer i slanka profiler med tydliga konturer av icke-bäkladnad version garanterar tidlös elegans.För dem som letar efter en unik flexibilitet i skapandet av sina fönster, round-line serien har skapats, som kännetecknas av fin optik och milda rundningar. Tack vare rundade konturer, de fönstren har ett mycket tilltalande utseende och passar perfekt in i karaktären av moderna interiörer. Olika typer av glasningslister möjliggör ytterligare styling av fönster och passar till karaktären av interiören. System ideal 5000 är universellt i sin användning. Det är väl lämpat såväl för modern arkitektur av en- och flerfamiljshus som för renoveringar. I det senare fallet, där är det ofta omöjligt att öka fönsteröppningen, en särskilt viktig fördel är den reducerade höjden av karmen och fönsterbågen, vilket ökar den glasningsyta och tillåter att släppa in mer ljus i rum.

Profil

Modernt fem-kammarsystem Aluplast med bredd på 70 mm

Solida väggar garanterar större fönstrens stabilitet och hållbarhet, samt ökat skydd mot ljud och temperaturförändringar

Profilens armering tillverkad av galvaniserat stål, med lämplig geometri och tjocklek (minst 1,5 mm), ger styvhet, korrekt funktion och fönstrens dimensionsstabilitet

Ruta

Glasningsenhet 1,1 med värmegenomgångskoefficient Ug = 1,1 W/m² K (EW 674 Ar) Float 4mm | 16 Argon | Termofloat 4mm

Beslag

Rikt inredda beslag Winkhaus säkerställer fönstertäthet, med inbrottsspärr och mikroventilation som standard, valfritt lås för felaktig handtagsläge som förhindrar att fönsterbågen faller av gångjärn, tipplås som förhindrar stängning av halvöppen fönsterbåge vid draget.

Tätningar

TPE (termoplastisk elastomer) och EPDM (eten-propen-dien-monomerer) med hög motståndskraft mot atmosfäriska faktorer som fuktighet, vattenånga, UV-strålning och temperaturförändringar. De finns tillgängliga i två färger (svart och grå), som beror på valet av fönsterfärg.

En tätningslist som fyller beslagsspår i bottenramen, vars tillämpning hjälper att bibehålla renhet.

Värmeöverföringskoefficient för referensfönstret (bredd 1230mm, höjd 1480mm)

Uw = 1,2W/m2K

Ljudisoleringskoefficient för referensfönstret

upp till 47dB (ljudisolerings klass 5)

Dessutom

Möjlighet att tillämpa en varm ram, som begränsar fenomenet av daggbildning på glasrutan och möjliggör energibesparing. Tillgängliga färger: ljusgrå, mörkgrå, vit, svart, brun, mörkbrun.